Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

Το πολυαναμενόμενο δώρο απανταχού βαφτιστηριών!


Σήμερα είναι το πολυαναμενόμενο δώρο των απανταχού βαφτιστηριών, σύμφωνα με τα σύγχρονα πασχαλινά έθιμα.

Η πασχαλινή λαμπάδα όμως είναι ένα έθιμο, που έχει τις ρίζες του στην αρχαία Εκκλησία. Αφορούσε το βάπτισμα των νέων μελών της, το οποίο τελούνταν τη νύχτα της Ανάστασης. 
Η λαμπάδα παραμένει μια ισχυρή παρουσία τις πασχαλινές ημέρες. Κατέχει ξεχωριστή θέση την ημέρα της Ανάστασης, όταν λίγο πριν τα μεσάνυχτα, όλα τα φώτα της εκκλησίας σβήνουν και πέφτει παντού σκοτάδι. Ο ιερέας ψάλλει το «Δεύτε λάβετε φως», βγαίνει με τη λαμπάδα του αναμμένη μέσα από την Ωραία Πύλη και δίνει το άγιο φως στους πιστούς.

Η σημερινή λαμπάδα βέβαια αποτελεί περισσότερο υπόθεση της νονάς ή του νονού, οι οποίοι εναγωνίως ψάχνουν για την πιο αντιπροσωπευτική και ωραία λαμπάδα για τα βαφτιστήρια τους, παρά ένδειξη κατάνυξης. 

Εάν θέλετε να δημιουργήσετε τη δική σας λαμπάδα, μπορείτε πολύ εύκολα να… αυτοσχεδιάσετε. Εφοδιαστείτε με μία απλή λαμπάδα της αρεσκείας σας, διαλέξτε ότι χρώμα ή σχήμα θέλετε. 
Εφόσον έχετε την πρώτη ύλη, προμηθευτείτε κορδέλες και διακοσμητικά και απλά κολλήστε τα στη λαμπάδα σας. Διακοσμητικά όπως υφασμάτινες καρδούλες, λαγουδάκια, καραβάκια και ότι άλλο εσείς φανταστείτε ότι θέλετε στη λαμπάδα για το βαφτιστήρι σας, μπορείτε να τα δημιουργήσετε μαζί με το Sew mama Sew.  Η πασχαλινή λαμπάδα θα γίνει ιδιαίτερη και θα έχει τη δική σας εικαστική πινελιά. Το μόνο που χρειάζεστε είναι έμπνευση και φαντασία.

Η μοναδικότητα και η αγάπη, που θα την περιβάλει σίγουρα θα υπερτερεί και της πιο ευφάνταστης και ακριβής βιομηχανικής λαμπάδας. 

Εγώ ετοίμασα και σας προτείνω μερικές λαμπάδες με ύφασμα και κορδέλες…












Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου